pasta blåskjell

Husker fortsatt første gang jeg spiste pasta meg hjerteskjell i Italia. Det smakte som himmel på jord etter vandring i Venezias gater med en sekk på 20 kilo. Nok en gang reddet mat forholdet til kjæresten og min egen forstand.

Hjerteskjellene er her byttet ut med blåskjell, og jeg har spicet den opp med litt chorizo. For to personer trenger du:

  • 200 gram blåskjell
  • 30 gram chorizo
  • 6-8 cherry tomater
  • 150 gram pasta
  • 1/2 dl hvitvin
  • 2 fedd hviltøk
  • 1/2 dl persille
  • olivenolje til steking

prep blåskjell

Start med å sette på pastavannet, kok spaghettien som anvist på pakken. Skyll blåskjellene godt i kaldt vann. Fjern døde skjell, dette er de skjellene som ikke er lukket. Hvis skjellet er litt åpent, kakk på skjellet et par ganger, hvis det lukker seg kan du fortsatt bruke skjellet.

Hakk hvitløken og kutt chorizoen i små biter, og fres det raskt i ca. 2 ss olivenolje. Del cherry tomatene i to, skvis ut væsken av tomatene før de tilsettes hvitløk- og chorizo balandingen sammen med blåskjellene. Bland sammen og tilsett hvitvinen. Legg på lokk, la det putre til blåskjellene har åpnet seg. Bland sammen pasta, blåskjellblandingen og persillen.

Server umiddelbart med litt kvernet pepper og noen ekstra dråper olivenolje på toppen.

Nam!!