2015-06-30 18.46.05

Sommer for meg betyr salatorama! Nå som jeg kan gå ut i hagen å plukke salaten jeg trenger til dagens middag er det ekstra stas. I tillegg til at jeg digger salat elsker jeg and, så hva kan vel bli bedre en salat med andeconfit.

Til to personer trenger du:

Anden:

 • 2 confiterte andelår

Salaten:

 • Blandet salat
 • en håndfull cherry tomater, i båter
 • 2 gulrøtter, i staver
 • 1 pastinakk, i staver
 • 1 rødløk, i båter
 • 2 fedd hvitløk
 • en håndfull valnøtter
 • rosmarin
 • 1/4 pakke fetaost naturell

Potetvaflene:

 • 1 egg
 • 1 dl melk
 • 0,5 dl hvetemel
 • 0,25 dl potetmel
 • 1/4 ts bakepulver
 • 1 ss smeltet smør
 • 1 -2 poteter

Dressing:

 • 1 ss Dijon sennep
 • 1 ts honning
 • 1 ss hvitvinseddik
 • ca. 1 dl nøytral olje som solsikke eller raps
 • kvernet pepper og salt

V2015-06-30 17.31.08arm ovnen til 180 grader. Kutt gulrøttene, pastinakken og rødløken. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med to fedd knuste hvitløk og et par kvaster rosmarin. Risle over olivenolje, dryss over salt og pepper. Legg andelårene i en annen ildfast ovn. Bak grønnsakene og andelårene i ovnen i 30 minutter. Ta ut grønsakene etter 30 minutter eller når de er møre. Sett ovnen på grillfunksjon på full styrke. Grill andelårene i noen minutter til skinnet blir sprøtt og får en gyllenbrun farge. Følg med så det ikke blir brent.

Bland sammen alle ingrediensene utenom potetene til potetvaflene. Rasp potetene på et rivjern. Klem ut vannet av den raspede poteten før den tilsettes blandingen. La blandingen svelle i en halv time, stek i vaffeljern.

Rør sammen sennep, honning og hvitvinseddik. Visp inn oljen i en tynn stråle, smak til med salt og pepper.
vinagrette

Rist valnøttene et par minuttet i en tørr stekepanne, tilsett en ss honning. Stek valnøttene i noen minutter sammen med honningen til de får en gyllen farge.

Bland salaten sammen med et par ss dressing.  Avkjøl grønnsakene og andelårene litt. Om du vil servere lårene hele eller rive kjøttet fra beinene velger du selv. Anrett på tallerken sammen med resten av ingrediensene, server sammen med potetvaflene.

2015-06-30 18.46.15