2015-08-17 18.33.33

Jeg elsker supper, spesielt nå når vi er midt inne i en tid hvor man får tak i ferske norske  grønnsaker, som har den ekstra smaken og sødmen som løfter suppene et ekstra hakk. Denne gulrotsuppen kan gjerne spises som den er uten kyllingen, men kyllingen vil gi den det lille ekstra. Selv spiste vi dette til middag i solveggen i går, og jeg må si at gulrotsuppe med kyllingbryst fylt med fetaost og soltørkede tomater var en veldig god kombinasjon. Den salte smaken fra fetaosten og soltørket tomat i kombinasjon med sødmen fra gulrøttene smakte utrolig godt.

Oppskriften er til to personer, og det du trenger er:

Fylt kyllingbryst:

 • 2 stk kyllingbryst, helst med skinn fra eksempel Stange kylling eller Holte gård
 • ca 1/3 pakke apetina fetaost naturell
 • 2 ss soltørket tomat, hakket
 • salt og pepper
 • olje til steking

Gulrotsuppe:

 • 400 gram gulrot
 • 5 dl kyllingkraft eller grønnsakkraft
 • 1/2 løk, i terninger
 • 1/2 kinesisk hvitløk, hakket
 • 2 ss ingefær, hakket
 • 1 liten boks kokosmelk, ca 1 1/2 dl
 • 1 ts malt kummin
 • 1 ts malt koriander
 • 1 klype kajennepepper
 • olivenolje til steking
 • salt og pepper
 • 1 gulrot, revet
 • 1/2 squash, revet
 • smør til steking

Start med å skjære kyllingbrystet i to, men ikke  helt igjennom. Dette skal fungere som en lomme for fyllet. Skjer som du ville gjort med en baguette du ønsker å fylle med pålegg.

2015-08-17 17.34.47

Strø salt og pepper over hele kyllingbrystet. Hakk de soltørkede tomatene og bland dette sammen med fetaosten. Fyll kyllingbrystet, brett sammen og brun først i stekepanne før de stekes vider i ovn på 200 grader i 15 minutter.

2015-08-17 17.39.41

2015-08-17 17.42.59

Skrell og skjær gulrøttene i biter. Kutt løken og hakk hvitløken og ingefæren. Varm en kjele med et par ss olivenolje. Stek løken, hvitløken og ingefæren et par minutter til løken begynner å bli blank. Pass på varmen så ikke hvitløken svir seg. Tilsett kryderne og la disse steke med i noen sekunder. Tilsett gulrøttene og kraften. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Når gulrøttene er møre kjører du den med en stavmikser eller en food processor til den er helt fri for klumper. Tilsett kokosmelken, kok opp og smak til med salt og pepper.

2015-08-17 18.30.10

Stek revet gulrot og squash i en stekepanne med smør et par minutter til de er møre.

Anrett grønnsakene i bunn av en suppetallerken. Hell forsiktig over suppen, skjer tilslutt kyllingbrystene i skiver og legg de forsiktig over grønnsakene. Nytes med godt brød til.

2015-08-17 18.33.52