2015-06-28 19.22.36

Med pizzamel «tipo 0» eller «tipo 00» blir endelig pizzabunnen sprø og luftig som ekte italiensk pizza. Før var denne typen ekstra finmalt mel kun forbeholdt de som er så heldige å bo i større byer med stort vareutvalg av utenlandske produkter. Men nå har det endelig kommet en norsk versjon av det italienske pizzamelet fra møllerens, som er billigere og som jeg synes gir et like godt resultat.

Denne oppskriften gir to halvstore tynne pizzaer eller en stor tynn:

  • 350 gram pizzamel
  • 1/3 pose tørrgjær, bruk gjerne mors hjemmebakte pizzagjær
  • en klype sukker
  • 1 strøken ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 1/2 dl vann

Ha alle ingrediensene uten oljen i en bakebolle. Kjør på middels hastighet med en eltekrok i ca 10 minutter. Juster eventuelt med mer vann hvis deigen virker tørr eller mer mel hvis deigen virker litt løs. Tilsett olivenoljen og elt i noen ekstra minutter til deigen er fin og smidig. Dekk bakebollen med en tallerken og la den heve til dobbelt størrelse i en time eller lengre.

2015-06-28 19.20.56

2015-06-28 19.25.21Når deigen er ferdig hevet ha den over på en melet kjøkkenbenk. Del deigen i to like store deler, kjevle eller trykk deigen tynt utover. Har du bakestål eller bakestein bruker du den fremgangsmetoden du er vanligvis bruker. Jeg har ingen av disse men det går også fint å bruke bakebrettet til stekeovnen. Sett bakebrettet inn i ovnen på maks varme. Legg deigen på et bakepapir, fordel pizzasaus og ønsket fyll på pizzaen. Når termostaten slukkes tar du ut bakebrettet. Lirk bakepapiret med pizzaen over på bakebrettet. Vær veldig forsiktig så du ikke brenner deg, bakebrettet kommer til å være veldig varmt.

Stek pizzaen midt i ovnen, etter ca 3 minutter napper du ut bakepapiret slik at bunnen blir ekstra sprø under. Stek pizzaen videre til den er ferdig, dette varier fra typen fyll og hvor høy temperatur stekeovnen har. Følg nøye med så den ikke blir brent.

Pizzaen nytes umiddelbart, gjerne med noen dråper oliveonolje og friske urter over.