2015-09-17 18.13.59 - Kopi

For et par uker siden lagde jeg hjemmelagede maistortilla med panert sei, tomatsalsa og kålsalat som et alternativ til fredagstacoen. Det smakte kjempegodt, i tillegg til at det er enklere å lage enn det høres ut.

Denne oppskriften er til tre personer.

 • ca 100 gram fisk per person
 • 2 egg, til panering
 • ca 1 dl hvetemel, til panering
 • kavring eller tørket brød, til panering
 • smør og olje til steking

Maistortilla:

 • 180 gram  maismel
 • 1 ts salt
 • 2 ss smør, romtemperert
 • ca 1 1/4 dl vann

Rå tomatsalsa:

 • 300 gram tomater i terninger, gjerne forskjellige slag
 • 1/2 rødløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1/2 ts malt kummin
 • 1 ss olivenolje
 • 1/2 lime, saften
 • salt og pepper

Kål- og reddiksalat:

 • 150 gram kål, finsnittet
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss hvitvinseddik
 • salt
 • 1/2 lime, saften
 • 6-8 reddiker, i skiver

Sylta løk:

 • 1 rødløk, i skiver
 • 1 dl rødvinseddik
 • 2 dl vann
 • 50 gram sukker
 • 1 ts salt
 • 1 laurbærblad
 • 1 ts hele pepperkorn

Guacamole:

 • 1 moden avokado
 • 1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
 • koriander, hakket
 • 1 lime, saften
 • salt og pepper

Chilimajones, kan sløyfes eller byttes ut med rømme:

 • 2 stk eggeplomme, romtemperert
 • 1-1 1/2 dl solsikkeolje
 • 1 ss sitronsaft
 • 1 ts grov sennep
 • 1/4 ts kajennepepper
 • salt

Slik gjør du:

Syltet rødløk lager du ved å koke opp rødvinseddik, vann, sukker, salt, laurbærblad og pepperkorn. Kutt løken i tynne ringer og la det småkoke i syltelaken i ca 10 minutter. Ha det over på et sterilt glass og avkjøl. Kan oppbevares et par uker i kjøleskap.

Pass på at eggene til majonesen er romtemperert. Majones er mye lettere å lage hvis du passer på at eggeplommene og oljen har samme temperatur. Visp sammen eggeplommen og hvitløksmosen i en bolle. Tilsett oljen i en tynn tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som majones. Juster smaken og konsistensen med sitronsaft, sennep, kajennepepper og salt.

2015-09-17 16.24.22For å lage maistortillaen kna maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen. Del deigen i ca 10 deler. Det blir lettere å forme deigen til små boller med litt vann på hendene. Kjevle de så ut til små runde sirkler. Legg lefsene lagvis med bakepapir i mellom.

Del fisken i munnfull store biter. Pisk sammen egg med salt og 1/2 ts kajennepepper i en bolle. Legg mel i en bolle og raspet kavring/brød i en tredje bolle. Legg fiskebitene først i melet. Rist av overflødig mel før fisken løftes over i egget. Pass på så alle fiskebitene blir dekket av egg. Løft til slutt fiskebitene over i kavringen, rør rundt så alle sidene blir dekt av kavringen. Sett fisken kaldt til den skal stekes.

2015-09-17 17.23.38

2015-09-17 17.24.32

2015-09-17 17.25.47

Bland alle ingrediensene til tomatsalsaen og kål salaten. Smak til med lime, salt og pepper.

Del avokadoen i to på langs og fjern stenene. Ta ut avokadokjøttet med en skje, mos avokadokjøttet med en gaffel til du har en ganske grovmost blanding. Tilsett hakket hvitløk, koriander, saften av 1 lime. Smak til med salt og pepper.

Varm en jernpanne for å steke maislefsene. Legg lefsene med bakepapiret opp i en tørr varm jernpanne. Dra forsiktig av papiret etter ca 15 sekunder og stek lefsene i ca 1 minutt på hver side. Legg lefsene oppå hverandre i et kjøkkenhåndkle slik at de ikke blir tørre.

Varm 1 ss olje og 1 ss smør i en annen stekepanne. Stek fisken til den er gjennomstekt og gyllen og sprø på utsiden.

Fyll ferske hjemmelagede maistorillaer med kålsalat, tomatsalsa, guacamole og sprø sei. Topp det hele med litt sytet løk, chilimajones og hakket koriander. Jeg lover deg det blir en skikkelig fredagsfest i munnen av alle disse smakene, og det blir utrolig vanskelig å gå tilbake til kjøpetaco etter dette!

2015-09-17 18.09.30

2015-09-17 18.14.45