2015-10-03 17.49.19

Elsker du også fårikål men har en kjæreste eller partner som overhodet ikke liker det, men som verken har problemer med får og kål i utgangspunktet? Da bør du prøve denne retten med lammekoteletter servert med krydret kål- og linsegryte. Utenom de to hovedingrediensene ligner denne retten svært lite på den norske fårikålen, men den smaker vel så godt og falt i smak hos alle parter.

Oppskriften er til fire personer, finn frem:

 • 1 lammekotelett per person, lammefilet går også fint å bruke, da ca. 150 gram per person.
 • smør og olje til steking
 • salt og pepper

Kål- og linsegryte:

 • 1/2 liten hodekål
 • 3 sjalottløk, grovhakker
 • 1 stk kinesisk hvitløk, finhakket
 • 1 ss fersk ingefær, finhakket
 • 50 gram bacon, i terninger
 • 1 dl tørkede hvite eller grønne linser
 • 2 ss sukker, helst brunt
 • 2 ss meierismør
 • 1 dl eplesidereddik
 • 1/2 ts hel kummin
 • 1/2 ts kajennepepper
 • 1 hel kanel
 • 1/2 ts tørket rosmarin
 • 1 ss paprikapulver
 • ca 3 ss hakket frisk timian
 • 2 stk laurbærblad
 • 1 ss dijon sennep, eller annen sennep tilgjengelig
 • 2 dl øl
 • salt
 • en liten neve hasselnøtter

Del den halve hodekålen i to, fjern den grove stilken før du skjærer kålen i strimler ca 1/2 cm tykke. Smelt 2 ss smør i en tykkbunnet gryte, gjerne en jerngryte. Tilsett kummin, timian, kajennepepper, rosmarin og paprikapulver. Stek krydderet raskt i smøret. Tilsett så grovhakket sjalottløk, finhakket hvitløk, ingefær og bacon i biter. Stek til løken begynner å bli brun, men ikke brent. Tilsett så 2 ss sukker, stek videre til sukkeret har smeltet.
2015-10-03 17.07.59

Tilsett kålen, linsene, en hel kanel og et par laurbærblader. Rør om så alt blir godt blandet. Tilsett eddik, sennep og øl. Legg på lokk og la det småputre i 1 1/2 – 2 timer. Pass på så det ikke koker tørt, tilsett mer øl eller eventuelt eplejuice om nødvendig.

2015-10-03 17.10.13

Stek lammekotelettene når kålen er ferdig kokt. Følg linken til Matprat.no for å se hvordan du får best resultat med lammekoteletter.

Server lammekoteletter og kål sammen med poteter, strø over litt hakket hasselnøtter og timian før servering.

2015-10-03 17.48.22