Fisk Skalldyr Suppe

Kremet suppe med reker, laks og torsk!

2015-10-27 18.40.16

Hemmeligheten bak en skikkelig god fiskesuppe er å bruke en god kraft når du lager den. Det kan ofte være vanskelig å få tak i nok fiskebein og avskjær hvis du ikke bor i nærheten av en fiskebutikk. Derfor pleier jeg alltid å ta være på rekeskallene og fryse de ned når vi har reker. Kraften man får fra rekene er kjempegod og fyldig i smak, og passer perfekt til denne suppen!

Oppskriften er til 2 personer, du trenger:

Rekekraft:

 • 1 kg rekeskall
 • 1/4 sellerirot, i grove biter
 • 2 stk gulrot, i grove biter
 • 1/2 fennikel i grove biter
 • 1 stor sjalottløk, i grove biter
 • 1 fedd hvitløk, skrelt og knust
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 ts hel sort pepper
 • 1 liten bunt hakket persille, ta med stilkene også
 • 1/2 ts salt
 • 1 liter vann
 • 1 ss olivenolje

Til suppen:

 • 150 gram laks
 • 150 gram torsk
 • 100 gram skrelte reker
 • 1 ts fennikelfrø
 • 1/2 rød chili, finhakket uten frø
 • 2 ts gurkemeie
 • 1 ss smør til steking
 • 1 stor sjalottløk, i tynne staver
 • 1/4 sellerirot, i tynne staver
 • 1/2 fennikel i tynne staver
 • 2 stk gulrot, i tynne staver
 • 2 dl kremfløte
 • 1 klementin, saft og skall
 • ca 1 liter kraft

Kraften: Varm oljen i en passe stor kjele. Tilsett løken, hvitløken og resten av grønnsakene. Stek til løken begynner å bli blank, uten og få farge. Tilsett rekeskallene og tomatpureen. Stek litt videre til tomatpureen er godt blandet inn. Tilsett vann, persille, salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det trekke i 20 minutter. Kraften må ikke trekke for lenge, da kan den fort bli litt bitter i smak. Ta kraften av platen og sil den, press litt med en sleiv på rekene for å få ut all kraften og den gode smaken.

Suppen: Smelt 1 ss smør i en kjele. Tilsett 1 ts fennikelfrø og stek de raskt i smøret, de skal ikke bli brune, bare få fram all smaken. Tilsett sjalottløken og gurkemeien, la det surre i ett minutt til. Hell over rekekraften sammen med revet skall og saft fra 1 klementin og fløten. La det koke i 20 minutter før du smaker til med salt og pepper.

Kutt alle grønnsakene i staver, og fisken i terninger på ca 2 cm. Når suppen er smakt til kokes grønnsakene i suppen. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Etter et par minutter tilsetter du fisken. La det trekke uten å koke i et par minutter. Rekene legger du i bare de siste 10 sekundene. Anrett suppen i varme dype tallerkener. Dryss over litt hakket persille. God mat!

2015-10-27 18.41.33

0 kommentarer på “Kremet suppe med reker, laks og torsk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: