Noen ganger er pasta det eneste riktig. Dette er en deilig koserett en trist høstkveld sammen med  et kaldt glass hvitvin.

Oppskriften er til fire personer:

 • 2 kyllingbryst med skinn
 • 150-200 gram pasta etter eget valg
 • 3-4 sjampinjonger, i små terninger
 • 1/2 squash, i terninger
 • 1 fedd hvitløk, hakket
 • 1 ss kapers
 • 1 dl fløte
 • 1 dl hvitvin
 • 1 ss parmesan, revet
 • 1 ss basilikum, hakket
 • 1 ss pinjekjerner
 • Revet skall av 1 sitron
 • 1 ss smør
 • olje til steking
 • salt og pepper

Kok opp vann med salt til pastaen, kok pastaen al dente. Rist pinjekjernene til de blir gyldne i en tørr panne på middels varme.

Krydre kyllingen godt med salt og pepper. Varm en panne med rapsolje. Legg kylingen i med skinnsiden ned. Stek til skinnet er sprøtt, dette tar ca 3-4 minutter. Skru ned varmen til halv styrke. Snu kyllingen og ha i smøret, 2 hele fedd med hvitløk og 2 tørket små chili. Øs jevnlig smør over kyllingen til den er ferdig, kjernetemperaturen skal være 65 grader. La den hvile i 3-5 minutter.

2015-11-05 18.08.14

Kutt squashen og soppen i små terninger. Hakk et fedd med hvitløk.

2015-11-05 17.20.02

Varm 2 ss rapsolje i en annen panne. Stek soppen og squashen til den begynner å få en gyllen brun farge. Tilsett hvitløken og kapersene. Stek videre i et par minutter. Tilsett hvitvin og fløte, smak til med salt og pepper. La det småkoke i 4 minutter. I mens grovhakk basilikumen (spar et par blader til pynt), og riv parmesanen.

Vend pastaen inn i fløten og grønnsakene. Pass på så den blir skikkelig gjennomvarm. Riv over sitronskallet.

Anrett pastaen i to dype tallerkener, strø over litt revet parmesan og pinjekjernene. Skjær kyllingbrystene i fine skiver og legg på toppen. Risle over noen dråper god olivenolje og pynt med litt basilikum.

2015-11-05 18.25.37