2015-11-13 20.14.33

Hjemmelaget tortilla er overhodet ikke komplisert å lage, og det vil forandre fredagstacoen fra rutine til noe helt magisk.

Til 8 lefser trenger du:

  • 370 gram hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 3 ss nøytral olje, som raps eller solsikke
  • 2,5 dl lunkent vann

Start med å blande alt det tørre i en bakebolle. Tilsett vann og oljen. Elt til deigen er jevn og fin. For at deigen skal bli smidig å jobbe med bør den eltes i minimum 10 minutter. Da blir det lettere å kjevle ut tynne lefser uten at deigen revner.

Legg en tallerken over bakebollen og la deigen hvile i 15 minutter.

Ha litt mel på kjøkkenbenken, del deigen i 8 like deler og kjevle ut bitene til tynne flate lefser på størrelsen med stekepannen du skal steke de i.

2015-11-13 19.38.02Varm opp en stekepanne til den er god og varm. Stek lefsen i ca 1 minutt i stekepannen, ikke bruk olje i pannen! Etter 1 minutt begynner lefsen å få noen brune flekker under og bobler på toppen. Da snur du lefsen og steker den videre på andre siden i ca 30 sekunder.

2015-11-13 20.05.17

Den første lefsen du steker blir kanskje ikke perfekt.  Det er derfor lurt og beregne litt mer deig enn det du trenger. Juster varmen opp eller ned hvis lefsene blir for mye eller for lite stekt. Legg de ferdigstekte tortillaene i et kjøkkenhåndkle mens du steker resten, da holder de seg varme.