DSC_1010

Focaccia er et helt fantastisk brød som det alltid lønner seg å ha klart i fryseren i tilfelle det dukker opp både ubudne og budne gjester.

Til en liten langpanne trenger du:

 • ca 8 dl vann
 • ca 13 dl pizzamel eller vanlig hvetemel
 • 1 pk tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 4 ss olivenolje

Garnityr

 • olivenolje
 • flaksalt
 • rødløk i skiver
 • soltørket tomater
 • timian

Bland vann, gjær, salt og sukker i en bakebolle. Elt inn melet, hold av ca 1 dl mel. Elt inn litt og litt av oljen. Deigen skal ha en tykk grøtaktig konsistens. Tilsett mer hvetemel hvis deigen er for løs. Dekk til bollen og sett til heving i 30-40 minutter.

Klapp deigen litt sammen med hjelp av en slikkepott. Hell den over i en bakepapirkledd liten langpanne. Smør litt olje på fingrene, så setter ikke så mye deig seg fast på fingrene, og klapp deigen til så den dekker formen. Etterhev i 30 minutter. Smør fingrene inn med olivenolje igjen og stikk mange små hull i deigen. Hell over et par ss olivenolje, strø over flaksalt, timian, rødløk i skiver og soltørket tomat.

DSC_0994

Stek i nederste del av ovnen på 300 gradet i ca 40 minutter til brødet er ferdig og har fått en fin gyllen farge.

DSC_1005