DSC_0986

Skrei er en fantastisk råvare som egner seg til tilberedning på mange ulike måter. Den kan trekkes i vann/kraft, pannestekes, brukes i suppe og gryter og ikke minst bakes i ovn slik jeg har gjort her. Denne retten er full av mange deilige asiatiske smaker som virkelig varmer en mørk februarkveld.

Oppskriften er til 2 personer, det du trenger er:

 • 2 porsjoner skrei ryggfilet, ca 150 gram per person
 • 50 gram shiitakesopp, skåret i båter
 • 50 gram østerssopp, skåret i skiver
 • 2 vårløk, i tynne strimler på skrått
 • 1/2 chili, i tynne skiver uten frø
 • 1 neve cashewnøtter
 • 1/2 granateple
 • frisk koriander
 • salt og pepper
 • olivenolje til steking

Marinaden:

 • 1 cm skrelt ingefær, finhakket
 • 1 ss østerssaus
 • saften og revet skall av 1/2 lime
 • 1 ss mørk soyasaus
 • 1 ts fiskesaus

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Kutt alle grønnsakene mens du varmer olje i en stekepanne. Ha  soppen i pannen og krydre med salt og pepper. Stek i ca 4 til soppen er mør og begynner å få farge. Bland deretter i vårløk, chili og cashewnøtter. Stek videre i et par minutter.

DSC_0974

Tørk av skreifiletene med kjøkkenpapir og legg de i en liten ildfast form sammen med soppblandingen. Hell over marinaden. Stek fisken midt i ovnen i 10 minutter. Dryss over hakket korander og granateplefrø. Serveres gjerne sammen med dampet brokkoli og kokt ris.

DSC_0978