2016-03-05 21.47.14

Crispy duck er noe jeg for vanvittig lyst på omtrent en gang i kvartalet. Med det å lage en hel peking and fire ganger i året blir litt for vilt. Ja selv for meg. Men denne retten klarer å få bort den verste «cravingen» en stund, til det hele starter på nytt. Super frisk, minimalt tidkrevende og veldig godt!

 • Andebryst, 1 stort andebryst holder til 2 personer eller forrett til 4
 • Kinesisk five spice, ca 1 ts per bryst
 • 1 ts flytende honning

Plommesaus:

 • 4 røde plommer
 • 1 ts kinesisk five spice
 • 1 ss hoisinsaus
 • 1 chili, finhakket uten frø
 • 1 appelsin, saft og skall

Salaten:

 • hjertesalat, hele blad
 • cantaloupe melon, i terninger
 • vårløk, i tynne skiver
 • koriander, grovhakket
 • lime, saften
 • god olivenolje
 • mynte, grovhakket
 • agurk, i tynne strimler
 • peanøtter, hakket
 • 1/2 chili, hakket uten frø

Lag plommesausen ved å fjerne steinen i plommene, og del i båter. Kok plommene sammen med krydderet, finhakket chili, appelsin og hoisinsaus. Kok til plommene er helt møre (20-30 minutter), mos de lett med en stavmikser. Litt plommeklumper i sausen er bare fint.

2016-03-05 20.42.26

Skjær små ruter i fettet til andebrystet. Stek brystet i en varm jernpanne med skinnsiden ned. Det er ikke nødvendig med fett i pannen da fettet fra andebrystet vil smelte ut i pannen. Stek brystene på sterk varme til du har fått en fin farge og sprø «svor». Gni brystet inn med five-spice, honning salt og pepper.  Snu brystene og legg over i en ildfast form, stek videre i ovn på 180 grader i 7-10 minutter. Her er det smart og bruke et steketermometer så men får det perfekte rosastekte andebrystet. Stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen. Andebrystet blir perfekt hvis det får en kjernetemperatur på 60 grader. La brystene hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.

2016-03-05 21.43.12

Anrett hjertesalaten med melon, hakket chili, agurk, vårløk, spirer og litt plommesaus.

2016-03-05 21.32.25 (2)

Legg et par andeskiver på hvert salatblad. Dryss over hakket koriander, mynte og peanøtter. Klem over litt limesaft og risle over olivenolje. Topp til slutt med mer plommesaus. Voila! En frisk smaksbombe av en rett.

Tips: Server gjerne med ris eller nudler ved servering som en middagsrett (spesielt hvis det er noen sultne menn tilstedet).

2016-03-05 21.46.15