dsc_0550

Start året med en deilig middagssalat. En liten tvist på cæsarsalaten med ørret i stedet for kylling etter julens kjøttbonanza.

For 2 personer trenger du:

 • 1 pakke hjertesalat
 • 1 håndfull søte små tomater, delt i to
 • 1/4 agurk, kan sløyfes, i skiver
 • 4-5 skiver brød, i terninger
 • ca 250 gram ørretloin
 • et par håndfuller pillede reker
 • spirer etter ønske
 • salt og pepper
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss revet parmesan

Dressing:

 • 1 eggeplomme
 • 1 ts dijonsennep
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 ts kapers
 • 1/2 sitron, saften
 • 1 dl nøytral olje
 • salt
 • 2 ss vann

Varm ovnen til 125 grader, over og under varme. Risle over oliven olje og krydre med salt og pepper. Stikk et steketermometer inn i fisken. Stek ørreten til den har en kjernetemperatur på 55 grader. Dette tar ca 30-40 minutter avhengig av tykkelse.

dsc_0545

Vask og tørk hjertesalaten godt, og fordel den på et serveringsfat uten å kutte i biter. Fordel tomatene og agurken over salaten. Kutt brødet i terninger og stek i en panne sammen med 1 ss olivenolje og litt flaksalt til de er sprø og gylne. Fordel over salaten.

dsc_0542

Ha eggeplommen, sennep, kapers, hvitløksfedd og salt i en bolle, eller miksebeholder til stavmikseren. Bland sammen først med stavmikseren. Miks inn oljen litt og litt i en tynn stråle. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilpass konsistensen med et par ss vann hvis dressingen blir litt for tykk. Har du ikke stavmikser kan du først finhakke hvitløk og kapers. Bland så sammen med egg, sennep og salt i en bolle før du pisker oljen inn for hånd.

Fordel rekene og den bakte ørreten over salatbladene. Ha til slutt over dressing, spirer og litt revet parmesan.

dsc_0547