Skvallerkål er først og fremst kjent som hageeierens skrekk, da den er ganske umulig å bli kvitt hvis man først har fått den i hagen. Få vet at dette beryktede ugresset først ble brakt til Norge av munker, og dyrket til medisin og mat. Den smaker best på våren nå som bladene er unge og lyse. Det samme gjelder for løvetann blader. Nå tidlig på våren kan løvetann blader minne litt om ruccula, sener etter blomstring får bladene litt for besk smak til å brukes i salat. Ta deg en tur i hagen og plukk med deg det spiselige ugresset du finner og lag en deilig middagssalat. Kanskje er du så heldig å ha noen spirende urter som gressløk, timian, persille og løpstikkei hagen også. Sleng de med i så fall.

Oppskriften er til to personer, du trenger:

 • 1 pose babyleaf mix, eller annen salat
 • noen never skvallerkål og løvetannblader
 • et par never små tomater
 • 1 gul paprika
 • friske urter som timinan, persille og gressløk
 • 1 pakke bacon (ca 130 g), i små biter
 • 1/4 rødløk, i skiver
 • 4-6 stk amandinepoteter,

Dressing:

 • 1 ss grov sennep
 • 1 ss eplecidereddik
 • 2 ss hakket timian og persille
 • ca. 1 dl nøytral olje som solsikke eller raps
 • kvernet pepper og salt

DSC_1203

Plukk det du finner av spiselig ugress i hagen og vask det godt. Anrett på et fat sammen med en pose babyleaf salat eller annen salat hvis du foretrekker det.

IMG_0439

Kok potetene i 15 minutter, det skal fortsatt være litt faste i midten. Del potetene i skiver, bacon i små biter og rødløk i skiver. Stek baconet til de er gyllentmed litt smør i en stekepanne, ha i potetene og stek videre til baconet er sprøtt og potetene har fått en fin stekeskorpe. Ha i løken det siste minuttet. Sett til siden så det blir litt avkjølt i 5 minutter.

Bland sammen sennep, urter og eplecidereddik. Visp inn oljen i en tynn stråle litt og litt, som du gjør med majones,  smak til med salt og pepper. Kok eggene til de er hardkokte i ca 8 minutter, avhengig av størrelsen på egger, del egget på langs og på tvers med en eggdeler. Bland sammen med oljedressingen.

Del tomatene i to og paprikan i små biter. Bland sammen med salaten. Vend i inn dressingen, rett før servering.

DSC_1198

Ha over potet og baconblandingen. Server med godt brød og smør til. Litt mindre ugress i hagen, mer næring i magen.