DSC_1649

Lettsalta torsk, skikkelig norsk tradisjonskost. Torsken skal kun trekke i vannet, slik at den flaker seg perfekt uten å bli seig og overkokt. Pannestekt gulrot og rødbeter med honning er kanskje et litt utradisjonelt tilbehør, men disse gir en sødme til retten som er nødvendig med den salte fisken.

Oppskriften er til to personer, du trenger:

Torsken:

 • 150-200 gram lettsalta torsk per person, du kan også bruke fersk torsk i skiver
 • 1 liter vann
 • 2 laurbærblad
 • 1 ts hel pepper
 • 1 dl hvitvinseddik
 • noen kvaster timian

Stekte grønnsaker:

 • 2 store eller fire små gulrøtter, i staver
 • 1-2 rødbeter i båter
 • 1 ss hakket timian
 • 1 ss olivenolje
 • 1/2 lime, saften
 • 1 ts honning
 • pepper

Eggesmør

 • ca 50 gram smør
 • 1 kokt egg
 • hakket persille
 • 1/2 lime, saften

Skjer fisken i porsjonstykker. Gjør klart vannet til torsken. Ha en liter vann i en kjele sammen med laurbærblad, pepper, eddik og timian. Kok opp vannet, når det bobler har du i fiskestykkene. Gi vannet et raskt oppkok igjen, før du setter på lokket og trekker kjelen av platen. La fisken stå og trekkke i 10 minutter.

Skrell og kutt grønnsakene. Varm litt olivenolje i en panne, ha i gulrøttene og rødbetene. Stek på middels varme til grønnsakene er gylne og til de har begynt å mykne ( ca 5 minutter). Bland sammen limesaft, timian og honning. Hell blandingen i pannen det siste minuttet av steketiden, sammen med litt grovkvernet pepper.

DSC_1653

DSC_1657

Smelt smøret og hell det forsiktig over i en bolle slik at det hvite melkeproteinet ikke blir med.

Bland sammen med hardkokt egg delt to ganger med en eggdeler og hakket persille.

Løft torsken forsiktig ut av vannet over på litt kjøkkenpapir, fjern de beina du ser og ta forsiktig av skinnet. Server fisken sammen med stekte grønnsaker, eggesmør og kokte poteter.

DSC_1667