DSC_1893

Fylt kalkunbryst er et supert alternativ til hel kalkun. Litt vel komplisert tenker du kanskje, men ikke la deg skremme. Jeg lover deg et veldig saftig kalkunbryst full av smak, som er mindre komplisert og mye raskere enn en hel fugl.

Et bryst er nok til 6 voksne personer, du trenger:

 • kalkunbryst på ca 1,8 kg
 • 200 gram medisterdeig
 • 1 neve valnøtter
 • 1 sitron, skallet
 • 1 klementin, skallet
 • 1/4 ts muskattnøtt
 • 1/4 ts allehånde
 • 1/4 ts nellik
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1 ss potetmel
 • 1/2 dl matfløte

 

Skru på stekeovnen 250 grader varmluft. Del kalkunbrystet på langs nesten gjennom, brett ut brystet som en sommerfugl på en skjærefjøl, bank brystet lett med en kjøtthammer for å få en jevn tykkelse. Gni kalkunen inn med salt og pepper

Bland sammen medisterdeig, krydderne, potetmel, valnøtter og matfløte. Fordel farsen på midten av brystet.

Brett kalkunbrystet stramt sammen slik at skinnsiden kommer opp, og surr steiken sammen med hyssing.

DSC_1877

Legg kalkunsteiken i en ildfast form, gni skinnet inn med litt olivenolje, salt og pepper. Stek på 250 grader varmluft i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 100 grader over og undervarme, stek videre i to timer eller til kjernetemperaturen viser 64 grader. Ha gjerne litt forskjellige rotgrønnsaker med i formen og server kalkunbrystet sammen med disse.

DSC_1880

Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 15 minutter. Fjern hyssingen og del kalkunen i fine skiver rett før servering.

DSC_1888

DSC_1903