DSC_2014

Ostekake er en av de beste kakene jeg vet om. Den er både frisk og fyldig og du bestemmer selv hvor søt eller syrlig du ønsker å lage den. Her har jeg brukt restene av brune pinner og kokosmakroner etter jula. Du kan fint bruke andre julekakerester som pepperkaker, serinakaker, sirupsnipper og andre tørre kaker.

Bunn:

 • 200 gram julekaker, jeg brukte ca 150 gram brune pinner og 50 gram kokkosmakroner. Du kan også bruke vanlig kjeks hvis du ikke har rester fra jula.
 • 75 gram smør

Fyll:

 • 200 gram naturell kremost, for eksempel philadephia
 • 3 dl kremfløte
 • 1/2 sitron, saften
 • 1 klementin, saften
 • 100 gram melis
 • 4 plater gelati

Topp:

 • 400 gram frosne bringebær
 • ca 70 gram sukker
 • 3 dl vann
 • 3 plater gelatin

 

Knus kjeksen i en food processor og smelt smøret. Bland sammen og trykk blandingen ut  i en form.

DSC_2008

Bløtlegg 4 plater gelatin. Kok opp saften fra sitronen og klementinen. Rør godt sammen melis, kremosten og en dl av fløten til en fin klumpefri blanding. Pisk resten av fløten til krem og rør inn i osteblandingen. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland sammen med sitron

Ta sitrusblandingen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme væsken. Avkjøl litt før du blander sammen med kremen.

Fordel kremen oppå kakebunnen og sett kjølig i et par timer til den har stivnet.

Bløtlegg tre plater gelatin til geleen. Kok opp 3 dl vann og bringebærene. La det småputre i fem minutter. Press gjennom en sikt for å ta bort frøene, kok opp igjen sammen med sukkeret. Smak til, ta i mer sukker hvis det er for surt og bland i gelatinen. Avkjøl til romtemperatur før du heller over kaken. Sett tilbake i kjøleskapet i minst fire timer, helst over natten.