DSC_2102

Skreien er i sesong kun noen få måneder i året. Benytt derfor sjangsen nå, og spis så mye skrei du bare klarer, for dette er vikrkelig en fantastisk fisk!

Oppskriften er til to personer, du trenger:

 • 2 porsjonsbiter av skreifilet, ca 150 gram hver
 • 10 gram smør
 • 10 delikatesseløk
 • 40 gram sterk chorizo
 • 250 gram frosne grønne erter
 • olje
 • 1/2 sitron, saften
 • 1/4 ts sukker

Oliven og tomatsaus:

 • 1 plommetomat
 • 1/2 sjalottløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 3 ss olivenolje
 • 1 ss sherryeddik
 • 2 ss oliven i skiver
 • 1 ss hakka persille
 • 1/2 sitron saften og skallet

Del tomaten i fire, ta ut kjernen og kutt i små terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille. Skjer oliven i tynne skiver. Bland sammen med olje, eddik, sitronsaft- og skall. Smak til med litt salt.

DSC_2109

Varm ovnen til 160 grader varmluft. Legg filetbitene på en smurt ildfast form, strø over godt med salt og litt pepper. Legg en skive smør på hver filet og stek midt i ovnen til kjernetemperaturen er 50 grader. Dette tar fra 10-15 minutter avhengig av tykkelsen på stykkene. Hvis du ikke har steketermometer kan du sjekke om fisken er ferdig ved å trykke lett på den, da skal den flake seg naturlig men fortsatt helle litt mot rå i midten.

 

DSC_2104

Skrell og del delikatesseløken i to, finkutt chorizo. Stek løken på middels varme i litt olje til den begynner å bli gyllen, ha i chorizo og stek videre et par minutter. Damp ertene raskt i lettsaltet vann. Bland i ertene rett før servering.

Anrett fisken på ertene, legg tomatbandingen forsiktig på toppen av fisken. Server gjerne sammen med potetmos eller ovnsbakte poteter.

DSC_2117