DSC_2332

Lammelår i skiver er utrolig godt og mørt kjøtt. Steker du det lang tid i ovn under lokk sammen med væske, blir det så saftig og mørt at det smelter på tungen. Prøv det, bare gjør det!

Oppskriften er til to personer, du trenger:

 • 100 gram selleri
 • 2 stk gulrot
 • 1/2 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 rød chili
 • 2 ss hakket fersk rosmarin, eller 1 ss tørket
 • olje til steking
 • 2 stk laurbærblad
 • 1 stjerneanis
 • 1 ts timian, tørket eller frisk
 • 1 ss hvetemel (kan sløyfes)
 • 1 ss tomat puré
 • 1,5 dl rødvin
 • 2 dl kraft
 • 1 boks hakka tomat

Persillesmuler:

 • 2 skiver brød
 • 2 ss hakket persille
 • 1 ss olivenolje
 • et par dryss flaksalt

 

 

Sett stekeovnen på 150 grader under- og overvarme. Del grønnsakene i ønsket biter, finhakk hvitløk, chili og rosmarin. Varm litt olje i en jerngryte, eller en annen gryte som kan i ovnen. Stek lammeskivene på høy varme på begge sider til de har fått en fin stekeskorpe.

DSC_2309

Løft ut lammeskivene, skru ned temperaturen til middels varme og fres grønnsakene et par minutter. Ha i tomatpuré og hvetemel, bland godt og stek videre i ett minutt. Hell over rødvin, hakket tomater og kraften. Legg lammekjøttet tilbake i gryta. Sett på lokk og la det stå og kose seg i ovnen i 2,5 – 3 timer. Gryta er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.

Finhakk et par skiver gammelt brød og noen kvister bladpersille. Stek smulene i nøytral olje på middels varme til de blir gylne og sprø. Bland inn persille og noen dryss flaksalt rett før servering. DSC_2320

Server gryta i store dype tallerkener sammen med hjemmelaget potetmos og persillesmulene.

DSC_2333