DSC_0205

 

Jeg synes de fleste vegetariske ferdigproduktene som finnes i butikken er ganske smakløse,  samtidig som å lage vegaterfarser selv helt fra bunn med bønner, linser etc. kan ta alt for lang tid. Derfor har jeg prøvd meg litt fram med ferdig vegatarfarse for å få en mer smaksfull og saftig vegetarburger.  Jeg har brukt veggi deig som du får kjøpt på blant annet Meny og Kiwi, men du kan bare prøve deg fram med annen type vegetarfarse også, mulig man da må justere mengde quinoa og kikertmel.

Oppskiften er nok til fire burgerer, du trenger:

Burgeren:

 • 250 gram veggi deig
 • 1 sjalottløk
 • 1/2 chili
 • 1 hvitløksfedd
 • en bit ingefær ca 1 cm
 • 1/4 ts røkt paprika
 • 1 neve persille
 • 5 ss kokt quinoa
 • 2 ss kikertmel
 • 1/2 lime, saften

Rødkålsalat:

 • 1/4 rødkål
 • 2 never baby spinat
 • 1/4 rødløk
 • 1/2 granateple
 • 1 ss grov sennep
 • 1 ss eplesidereddik
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts akasiehonning
 • hakket persille
 • salt og pepper

Chilimajones:

 • 1 dl majones,  vanlig eller eggfri
 • 1 ts chipotle chili
 • 1/2 ts røkt paprika
 • 1/2 lime, saften

Burgerbrød og 4-6 stk østersopp til topping

 

Kok quinoa som anvist på pakken. Skrell sjalottløk, hvitløk og ingefær. Del chilien i to og skrap ut frøene. Skyll persillen å ha i en kjøkkenmaskin sammen med løken, ingefær, veggi deigen, krydderne og quinoa.

Ha i lime saften og kikertmelet. Kjør til du får en fin klebig masse. 
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Stek på begge sider til de har fått en fin sprø og gyllen overflate. Stek vider i ovn på 200 grader over og undervarme i 10 minutter.

Finsnitt rødkålen og rødløken i tynne skiver. Bland sammen med babyspinat og granateplekjernene. Rør sammen eddik, olje, sennep og honning. Hell over rødkålen og bland godt, smak til med salt og pepper. 

Bland sammen majones, chili- og paprikapulver, smak til med limesaft. Stek østersoppen på middels varme med en blanding av olje og smør til den blir gyllen, skvis over litt lime og 1/2 ts akasihonning. 

Varm burgerbrødene og smør et lag med chilimajonesen, legg så på rødkålsalaten. Legg på burgeren, østersoppen og burgerbrødtoppen med et nytt lag chilimajones. Server gjerne sammen med pommes frites eller søtpotetfries.