Rødkål har en kjempefin farge i utgangspunktet men den blir enda finere når den blir sylta.
Det er lett å sylte kål. Det går fort, men vær nøye på rensligheten. Grønnsakene må være rene, laken må koke i en ren gryte, og glasset du har det oppi, må være rent. Når du heller varm lake over kålen for så og skru på lokket blir glasset vakuumert, så du trenger ikke koke glasset etter du har lukket det.

Sylta rødkål passer selvfølgelig perfekt til julematen, men det trenger ikke stoppe der. Lag et glass som du kan ha i kjøleskapet og bruk til topping neste gang du har taco, smørbrød med leverpostei, tilbehør til falafel, topping på en burger eller ved siden av for eksempel risotto. Mulighetene er mange.

Du trenger:

  • 1 hode rødkål
  • 3 dl eplesidereddik
  • 1 dl rødvinseddik
  • 6 ss sukker
  • 4 stk laurbærblad
  • ca 20 gram ingefær, revet eller finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Fjern de ytterste bladene på rødkålen. Del i fire og jern den grove stilken i midten. Finsnitt kålen og legg den på et stort glass eller i en bolle med lokk.

Bland sammen resten av ingrediensene i en kjele. Gi et raskt oppkok og rør til sukkeret har løst seg opp, hell laken over rødkålen og sett på lokket. La kålen stå til dagen etter eller minst 4 timer før bruk. Så enkelt er det.