Man kommer langt hvis man har litt hummus i hus! Hummus kan brukes som tilbehør til en rekke retter som falafel, burgere, wraps, salater, på brødskiva, som en rett i seg selv sammen med stekte grønnsaker og godt brød. Hummus kan også smaksettes på mange forskjellige måter. Persillehummus, korianderhummus, rødbethummus, gulrothummus, bakt paprikahummus, ertehummus, søtpotethummus for å nevne noen, det meste kan funke. Men uansett hvordan du foretrekker å pimpe opp hummusen din kan det være fint med en grunnoppskrift.

Du trenger:

  • 1 boks kokte kikerter
  • 2 ss vann fra kikertene
  • 2 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron
  • 3-4 ss olivenolje
  • salt
  • spisskummen
  • paprikakrydder
  • mer olivenolje

Sil vannet av de ferdig kokte kikertene, ta vare på vannet.

Ha kikertene, tahini, hvitløk, spisskummen, 2 ss vann fra kikertene, sitronsaft, og halvparten av oljene i en blender eller food processor. Kjør sammen til en fin glatt puré, spe med resten av oljen. Bruk eventuelt mer kikertvann hvis konsistenser er feil. Hummus skal ha en myk konsistens.

Smak til med salt. Ha hummusen over i en skål, topp med olivenolje og paprikakrydder.