Ja du kan lage hjemmelaget is uten ismaskin. Da blir det ofte kaldt isparfait eller semifreddo som er italiensk og betyr halvfryst. Uansett navn, grunnoppskriften er ofte den samme og du kan bland inn de smakstilsetningen du foretrekker. Om det er nøtter, karamell, lakris, frukt, bær eller sjokolade. Det meste blir jo godt når man fryser det med sukker og fløte! Jeg har alltid elsket kombinasjonen av frukt og sjokolade, klassisk diggorama!

Hjemmelaget is uten ismaksin kan fort bli litt hard og flakete i konsistensen. Et triks er å tilsette litt alkohol, da skjer det noen ved innfrysningen og du får en mer kremet konsistens. Jeg har brukt rom, fordi det var det jeg hadde i kjelleren og det gir en veldig god smak. Du kan også bruke Cognac, Cointreau, Whisky, likør eller en kremlikør som Baileys. Merk at sistnevnte bør du doble mengden da disse inneholder lavere alkoholprosent.

Du trenger:

  • 6 egg
  • 125 gram sukker
  • 4 dl fløte
  • 100 gram mørk sjokolade
  • 200 gram kirsebær, jeg har brukt frossen
  • 1 vaniljestang eller 3 ts vaniljesukker
  • 3-4 cl rom, eller den spriten du foretrekker

Tin kirsebærene hvis du har kjøpt frosne, strø over 25 gram sukker. Hakk sjokolade, det er godt med noen litt store biter også. Skill eggen og pisk eggeplommene sammen med sukkeret til du får en luftig eggedosis. Bruker du vaniljestang så del den i to og skrap ut frøene. Ha disse sammen med fløten og pisk til den er nesten stiv, pisk eggehvitene stive i en egen bolle. Vend eggedosisen inn i kremen sammen med sjokolade, kirsebær og rom. Spar litt av sjokoladen og kirsebærene til toppen av isen.

Vend eggehviten inn helt til slutt, hell over i en isboks eller lignende med lokk. Sett i fryseren i en time, ta ut og dryss over resten av sjokoladen og kirsebærene. Sett tilbake i fryseren i minimum 5 timer, helst over natten.

Voila, kjempegod hjemmelaget is uten for mye strev og styr!