Jeg har sikkert sagt det før men jeg sier det igjen, jeg elsker nudelsuppe! På høsten og vinteren har jeg det sikkert på ukemenyen annen hver uke. Det er skikkelig kosemat for meg, varmende, full av smak med lov til å slurpe. Du kan variere akkurat som du vil og det er en super måte å bli kvitt rester på eller lage middag på «tomt» kjøleskap. Har du nudler, god kraft og litt grønnsaker kommer du langt.

Dette er en ganske sterk versjon, ønsker du den litt mildere kan du gå ned på mengden chili bean sauce.

oppskriften er til to personer:

 • 2 porsjoner nudler, kokt
 • 2 ts sesemolje
 • 2 stk hvitløk, finhakket
 • 1 ts ingefær, finhakket
 • 2 stk stjerneanis
 • 2 stk vårløk, det hvite for seg og det grønne for seg
 • 2 ss chili bean sauce
 • 1 ss soyasaus
 • 1/2 bunt hakket koriander, stilk og blader for seg
 • 1 ts five spice
 • 4 dl grønnsakskraft

Bakte gulrøtter:

 • 2 stk gulrot
 • 1 ts soyasaus
 • 1 ts akasiehonning
 • 1/2 lime
 • 1/2 ts sesamolje

Tilbehør:

 • 2 store never østerssopp
 • ca 1 ss hoisinsaus
 • 8 stk shiitakesopp
 • 2 store never rosenkål (eller annen type kål)
 • 1/2 lime
 • 1/2 ts sukker
 • 1 ts fiskesaus
 • 2 ss peanøtter, hakket

Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme. Skrell og del gulroten i staver. Bland sammen soyasaus, honning, lime, sesamolje og sukker. Vend inn gulrøttene. Fordel ut over en ildfast form, hell over resten av marinaden. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.

Varm sesamolje på middels varme i en kjele. Ha i hakket hvitløk, ingefær, det hvite på vårløken og stilken fra korianderen. Fres et par minutter på middels varme, til hvitløken blir blank, ikke brun. Ha i chili bean sauce, stjerneanis, five spice og fres videre et par minutter. Hell på grønnsakskraft og smak til med soyasaus. La det trekke til resten av tilbehøret er ferdig.

Finsnitt rosenkålen og bland sammen med lime, sukker, fiskesaus og hakket peanøtter. Sett til siden.

Varm litt olje i en stekepanne. Stek østersoppen på høy varme til de blir gylne. Hell over hoisinsaus og bland godt.

Kok nudler som anvist på pakken. Ha shiitakesoppen i suppa noen minutter før servering. Gi et lite oppkok før du skrur ned varmen igjen. La det trekke i 3-4 minutter.

Anrett nudlene i en dyp tallerken sammen med gulrøttene, rosenkålen, østersoppen og shiitakesoppen. Hell over den varme suppekraften. Dryss over koriander og resten av vårløken. Slurp i deg nudlene men en gang.