Vi kaster alt for mye mat i julen, noe det overhodet ikke er grunn til. Det meste av julematen kan bli forvandla til nye herlige retter. Som denne deilige aromatiske og litt sterke suppa. Jeg har brukt pinnekjøttrester, men du kan fint bruke ribbe- eller kalkunrester:

Oppskriften er til to personer, du trenger:

 • 1 ts sesamolje
 • 1 ts korianderfrø
 • 1 ts fennikelfrø
 • 3 stk stjerenanis
 • 1 tommelfingerstor bit ingefær
 • 1/2 chili
 • 1 kanelstang
 • 1/2 lime
 • 1/2 potte koriander
 • 2 ss fiskesaus
 • 1 ss soyasaus
 • 1/2 ts sukker
 • 5 dl kyllingkraft

Tilbehør:

 • to never rosenkål
 • 1 ts sesamolje
 • ris- eller eggnudler
 • Pinnekjøttrester
 • 1-2 ss hoisinsaus
 • 1/2 lime
 • et par never bønnespirer
 • 1/2 potte koriander
 • 1/4 purre purre (fordi jeg hadde litt rester), eller vårløk
 • 2 stangselleri
 • lime

Vask ingefæren godt og del i skiver. Del chilien i skiver, du velger selv om du vil ha med frø. Finn fram alle krydderne. Varm en ts sesamolje i en tykkbunnet kjele, ha i krydderne, ingefær og chili. Rist til det dufter aromatisk, men pass på så det ikke brenner seg. Hell over kyllingkraft, ha i halvparten av korianderen. Kok opp og la det småkoke i 20 minutter. Smak til med fiskesaus, limesaft, soyasaus og sukker. Sil kraften gjennom en finmasket sil.

Rens rosenkålen, del eventuelt de største i to. Bland sammen med 1 ts sesamolje, stek i ovnen på 200 grader varmluft i ti minutter. Finsnitt purre og stangselleri i tynne skiver.

Rens og del pinnekjøttet i mindre biter. Bland sammen med 1-2 ss hoisinsaus (litt avhengig av hvor mye rester du har) og saften fra 1/2 lime. Stek i ovn på 200 grader varmluft til kjøttet har blitt fint og krispi, ca 10 minutter. Kok nudler etter anvisning på pakken.

Fordel nudler, bønneskudd, kjøtt, rosenkål, purre/vårløk og stangselleri i dype tallerkener. Hell over kokende varm buljong. Server med limebåter, koriander og ekstra bønneskudd ved siden av.

eller med kalkun