Mmmm jeg digger lunsj! Denne silkemyke bønnekremen er perfekt pålegg på et stykke landbrød med noen sprø rista kikerter på toppen.

Oppskriften er til fire personer, du trenger:

 • 1 boks ferdig kokte hvite bønner, ca 200 gram
 • 1/2 løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 ss kremost naturell
 • 1 ss akasiehonning
 • salt
 • 1 klype røkt paprika
 • 2 ss sitronsaft
 • ca 2 ss olivenolje

Kirtene:

 • ca 200 gram kokte kikerter
 • 1 ts paprikakrydder
 • 2 ss olivenolje
 • salt

Tilbehør:

 • 1 avokado
 • fire skiver landbrød
 • to never små tomater
 • granateplekjerner
 • koriander
Tips: rens hele granateplet, oppbevar kjernene i en tett boks i kjøleskapet opp til en uke.

Skrell og finhakk løken og hvitløken. Stek løk og hvitløk i litt olivenolje til den blir blank og myk. Den skal ikke brunes. Ha bønner, løk, kremost, sitronsaft, krydder, honning og 2 ss olivenolje i en matmølle. Kjør sammen til du får en helt glatt puré. Smak til med salt og juster eventuelt konsistensen med mer olivenolje.

Bland sammen kikerter, olje, salt og paprikakrydder. Ha de på et stekebrett sammen med brødskivene. Drypp noen dråper olivenolje på skivene. Stek på 200 grader varmluft. Ta ut skivene etter fem minutter, la kikertene steke videre i fem minutter ekstra.

Smør er raust lag med bønnekrem på skivene, topp med kikerter, avokado i skiver, tomatbåter, granateple og koriander. Avslutt med litt kvernet pepper og noen dråper olivenolje. Ha resten av kremen i et tett glass og oppbevar i kjøleskap opp til fem dager.