Jeg hadde opprinnelig lyst til å lage denne retten med skrei, dessverre fikk jeg ikke tak i dette i dag. Men hallois vi har da torsk, det nest beste. Og jeg må si jeg er faktisk overrasket over hvor godt dette ble. For å være ærlig har jeg ikke hatt særlig troen på tomatrisotto som konsept. Men hei, jeg er frelst! Så velkommen til min risottofest kjære søte tomat. Kombinert med perfekt stekt torsk, sitron og chorizo er denne retten uimotståelig!

Mange store ord her altså, er du overbevist? Oppskriften er til to personer, du trenger:

 • 120-150 gram torsk per person
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts revet sitronskall
 • 1 ss smør
 • 1 ss nøytral olje
 • 30 gram chorizo

 • 120 gram risottoris
 • 1 dl hvitvin
 • 1/4 rødløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/4 chili, uten frø
 • 15 stk cherry tomater
 • ca 6 dl grønnsakskraft
 • 2 ss revet parmesan
 • 1 ss smør
 • 2 ss olivenolje
 • 3 never fersk spinat

Start med å strø et generøst dryss med salt over fisken. Da blir den fastere og lettere å pannestekt.

Finhakk løk, hvitløk og chili, del tometene i fire.

Varm 2 ss olivenolje i en vid kjele eller en tykkbunnet stekepanne. Surr løken, chilien og hvitløken et par minutter. Ha i tomatene og risottorisen, surr videre til risen har blitt skikkelig varm.

Ha i vinen og kok den nesten helt inn. Nå kan du begynne å tilsette kokende kraft. Ha i en øse av gangen og la det kok inn på middels varme før du tilsetter mer. Rør forsiktig underveis. Gjenta prosessen til risen er passe mør, dette tar rundt 20 minutter. Risotto er best når den fortsatt har litt tyggemotstand samtidig som den har en deilig og kremet konsistens.

Rør inn spinaten, det ser veldig mye ut men bladene vil raskt falle sammen. Rør til slutt inn smør og parmesan, smak til med salt og juster eventuelt med litt mer kraft for ønsket konsistens. Til denne retten er det digg at den er litt løs i konsistensen.

Stek chorizo sprø, enten i en stekepanne eller i ovn på 200 grader varmluft i 3-4 minutter.

Varm 1 ss nøytral olje i en stekepanne på høy varme. Ha i torskebitene med skinnsiden ned. Stek på høy varme i to minutter. Snu bitene, skru ned til middels varme og ha i en ss smør, ett hvitløksfedd og revet sitronskall. Stek videre i 2-3 minutter avhengig av tykkelse. Fisken er klar når den flaker seg naturlig når du presser lett på den med en finger. Ikke stek for lenge, torsk er best når kjernen på fisken heller mot rå, glassaktig.

Løft fisken forsiktig ut av pannen hell over smøret fra pannen og la de hvile noen få minutter.

Anrett risottoen sammen med litt revet parmesan, sprøstekt chorizo, torsk og litt hakket persille.