Denne oppskriften gir ca 12 halvgrove pitabrød. Jeg liker best å kaldheve deigen, da rekker smaken å utvikle seg, brødene blir saftige og gode. Har du dårlig til, eller glemmer å sette deigen på forhånd kan du doble gjær mengden for kortere heve tid.

Du trenger:

  • 4 dl kaldt vann
  • 50 gram havregryn
  • 50 gram sammalt grov rug
  • 500 gram finmalt hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 25 gram olivenolje
  • 1 ts tørrgjær

Vei opp og bland sammen alle ingrediensene unntatt oljen. Elt deigen i minimum 10 minutter. Skru opp hastigheten de siste 4 minuttene. Elt til slutt inn olivenoljen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 8-10 timer, eller over natten.

Forvarm ovens til 250 grader. Har du en bakestein/pizzastein sett denne inn i ovnen når den er kaldt. Ha deigen over på en melet benk. Brett deigen sammen mot midten 6-8 ganger så den strammer seg litt opp. La deigen hvile i 10 minutter.

Del deigen opp i 10-12 like store biter. Kjevl ut deigbitene til runde emner litt større enn en CD-plate.

Stek i to eller tre omganger på varm bakesten eller vanlig stekebrett. Pitabrødene er ferdige når de blåses opp som ballonger, dette tar 3-4 minutter. Dekk til med kjøkkenhåndkle for å holde de saftige og varme.