Ørret med agurksalat og rømme var noe av det beste jeg viste på det glade 90-tallet. Her er den klassiske ørretskiven servert med dillstekte agurker og eggesmør. Stekte agurker høres kanskje litt rart ut, men det smaker kjempe godt!

2016-03-25 19.30.22

 

Oppskriften er til to personer, det du trenger er:

 • 2 stk øret skiver
 • 1/2 sitron
 • 1 ts hel pepper
 • 1 ts sennepsfrø
 • 1 ss eplesidereddik
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • ca 1 liter vann
 • dill stilkene

Dillstekte agurker

 • 3/4 agurk, i tynne skiver
 • 1/2 potte dill
 • 1 ss maisenna
 • 1/2 dl vann
 • salt
 • pepper
 • sukker
 • 1 ss eplesidereddik
 • 1 sjalottløk, i tynne skiver

Eggesmør

 • 100 gram smør
 • 2 egg 8 minutters egg
 • resten av dillen

Bland sammen ingrediensene til laken fisken skal trekke i, kok opp. Kok eggene i ca 8 minutter.

Del agurken på langs, bruk en ts til å fjerne frøene i midten av agurken. Kutt i tynne skiver, ca 4 mm tykke.

2016-03-25 18.57.34

Legg fisken i den kokende laken. Trekk umiddelbart kjelen bort fra varmen og la den trekke med lokk på i ca 6-8 min, jeg foretrekker at fisken er kokt med et lite hint av rått inn mot beinene i midten. Fjern skinn og de største fiskebeina før servering.

2016-03-25 19.23.05

Skrell de kokte eggene, bland med smeltet smør og dill. Smak til med salt og pepper.

Før du steker agurken bør resten av maten være ferdig, for dette skal gå fort. Bland sammen 1/2 ss maisenna med 1/2 dl vann. Bland også sammen litt pepper, salt og sukker (ca 1/4 ts av hver). Ha olje og sjalottløk i en varm stekepanne, svisj løken raskt og ha i agurkskivene. Stek i varm panne til agurken begynner å miste litt væske. Dette tar et par minutter. Strø over saltblandingen og ha i 1 ss eplesidereddik. Hell over maisenna i vann, rør til slutt inn hakket frisk dill. Anrett straks på tallerken med ørreten og eggesmøret. Server med kokte poteter eller godt brød. Spis og nyt et lite stykke matminne.

2016-03-25 19.31.21