DSC_2522

 

Suppe, suppe, suppe ja det er høst! Endelig ferske, sprø og fantastiske smaksfulle norske rotgrønnsaker i butikkene. Lag en deilig fyldig gulrotsuppe med bakte gulrøtter og syrlig torsk. Nam!!

Denne gangen er oppskriften til fire personer, du trenger:

Til Suppa:

 • 500 gram gulrot
 • ca 100 gram selleri
 • 20 gram fersk ingefær
 • 1 ts hel koriander
 • 1/2 ts kummin
 • 1/4 ts kajennepepper
 • 2,5 dl kokosmelk
 • 1 liter høne- eller grønsakskraft
 • 1/2 lime, saften
 • salt

Torsken:

 • 400 gram torskefilet
 • 1 ts kapers
 • 1 lime, revet skall
 • salt og pepper
 • olivenolje

Honningglaserte gulrøtter:

 • 4-6 stk regnbuerøtter eller bare gulrøtter
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss flytende honning
 • 1 ss rødvinseddik
 • et par stilker timian eller 1/2 ts tørkert timian

 

Skyll gulrøttene godt, behold gjerne skallet på og kutt de i grove biter. Skrell og kutt sellerien og ingefæren. Varm litt olivenolje i en tykkbunnet kjele. Fres ingefæren og koriander et par minutter. Ha i gulrot, selleri, kummin og kajennepepper, fres videre et minutt. Tilsett kraften og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til gulrøttene er møre. Ha i kokosmelk og kjør til en fin puré med en stavmikser  eller i en food processor. Smak til med salt og krydder.

Skrell og kutt gulrøttene i staver. Bland sammen honning, olivenolje, rødvinseddik til marinaden. Legg gulrøttene i en ildfast form, vend dem godt i marinaden. Dryss over litt salt og et par stilker timian. Stek i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til gulrøttene er møre og karamellisert. Snu de et par ganger underveis så de får farge på alle sider.

DSC_2509

Del tosken i porsjonsbiter. Gni filetbitene inn i olivenolje, salt og pepper. Skyll limen godt og riv skallet fint, finhakk kapersen og dryss over fisken sammen med limeskallet. Bak på 200 grader i ovn i 8-10 minutter. Avhenigig av tykkelse på fisken.

DSC_2511

Anrett suppen sammen med glaserte gulrøtter, torsken og  litt rista gresskarkjerner.

DSC_2516