Denne curryen er så fyldig og rik på smak at du ikke kommer til å savne kjøttet i det hele tatt. Hemmeligheten bak en skikkelig god curry er å treffe riktig på krydderblandingen. Det er fult mulig å bruke ferdige blandinger, men det blir sjeldent like godt. Det er noe med å ta seg tid til de ulike stegene så man får fram alle de deilige aromaene fra krydderne i sausen. Prøv det, du vil ikke angre.

Oppskriften er til fire personer, du trenger:

 • 200 gram tørre kikerter, eller to bokser kokte
 • 100 gram tørre kidney bønner, eller en boks kokte
 • 1 tommelfingerstor bit fersk ingefær
 • 1 liten løk eller 1/2 stor
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss bokkehornsfrø
 • 1 ss sennepsfrø
 • 1 ss hel koriander
 • 1 ss hel cumen
 • 1 ss gurkemeie malt
 • 4-6 st karri blader
 • 1/4 – 1/2 ts chilipulver
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 ss hel pepper
 • 3 dl kokosmelk
 • 2 dl grønnsakskraft
 • 2 never fersk spinat
 • salt
 • 1/2 lime, saften

Agurksalat:

 • 1 agurk
 • 1/2 cantaloupe melon
 • 1/2 rødløk
 • 1/2 chili, uten frø
 • koriander
 • 2 ss fiskesaus
 • 1/2 lime, saften
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ts sukker
 • 1 ts sesamolje

Tilbehør:

 • kokt ris
 • yoghurt naturell
 • papadum eller naan brød
 • mango chutney

Hvis du bruker tørre kikerter og bønner må disse bløtlegges i rikelig med kaldt vann dagen før. Kok de så møre i lettsaltet vann. Ca 40 minutter for kikertene og 30 minutter for bønnene. Sett til side.

Mål opp alle krydderne. Varm en tykkbunnet stekepanne. Ha i krydderne og stek på middels varme i noen minutter for å frigjøre alle de deilige aromaene. Pass på så det ikke blir for varmt, krydderne skal bare lett ristes, ikke brennes. Ha krydderne i en morter og mal til et fint pulver. Hvis du ikke har morter kan du bruke en matmølle.

Finhakk løken, hvitløk og ingefær. Varm 3 ss nøytral olje i en tykkbunnet gryte, gjerne av jern. Ha i løk, hvitløk og ingefær og stek til løken blir blank og myk. Ha i tomatpuré og krydderblandingen. Bland godt og stek i et par minutter. Ha i grønnsakskraften og kokosmelken. Sku ned varmen og la det småputre i 3o minutter. Smak til med salt, lime og chilipulver.

Skyll og skrell agurken, ta ut frøene med en skje. Skrell melonen og del i tynne skiver. Del løk og chili i tynne skiver. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Bland sammen med agurk, chili, melon og rødløk. Strø over hakka peanøtter og koriander.

Ha kikertene og bønnene i curryen, gi et lite oppkok. Ha i et par never spinat. Kok til spinaten har falt sammen. Server curryen rykende varm sammen med ris, agurksalaten, yoghurt naturell, chutney og papadum.